FIXBRICK INLEIDING

FixBrick® is een innovatief en circulair bouwsysteem voor het droog stapelen van bakstenen.

FixBrick® is ontstaan vanuit de vraag van onze veranderende maatschappij. De vraag om duurzaamheid en circulariteit, een weersonafhankelijk hoge bouwsnelheid en een eenvoudige montage.  

 

Met deze nieuwe methodiek, waarbij een standaard handvorm baksteen wordt gestapeld met een connector, ontstaat een muurvlak,  dat door de afwezigheid van een gemetselde voeg uit een groter percentage baksteen bestaat. Tussen de stenen is er alleen nog een schaduwvoeg aanwezig. Hierdoor komt de kleur en de structuur van de baksteen beter tot zijn recht, maar wordt ook de keuze van de baksteen nog belangrijker.

 

Deze techniek verandert niet alleen het zicht van het muurvlak, maar ook het werken op de bouw. Voor dit proces is geen ervaren metselaar nodig, na een gedegen instructie kan dit werk ook door anderen worden uitgevoerd. Er worden minder materialen en water gebruikt voor het opbouwen van een FixBrick® muurvlak en de gebruikelijke na-behandelingen van de gevel zijn niet nodig.

 

Ook na de bouw zijn er voordelen van een Fixbrick® gevel. Door gebruik van dit systeem, verkleint men de kans op de kenmerkende witte uitslag, welke men soms tegenkomt bij traditioneel metselwerk. Door de goede ventilatie blijft de FixBrick® gevel schoner, zonder schimmel of vieze aanslag. Daarnaast is het circulaire karakter een bonus, de wand is af te breken en op een andere plek weer op te bouwen.

 
puin-afvoeren.jpg

DUURZAAM & CIRCULAIR

FixBrick® is ontstaan ​vanuit onze verantwoording om onze aarde minder te belasten.

Een nadeel van gemetselde baksteen is, dat het bij het einde van de levensduur gesloopt moet worden en de restproducten beperkt hergebruikt kunnen worden. 

FixBrick® wordt gestapeld, gemonteerd en kan ook weer gedemonteerd worden. Dan zijn de bakstenen en connectoren opnieuw te gebruiken. 

DSC08308.JPG

WEERSONAFHANKELIJK WERKEN

De montage van FixBrick® is weersonafhankelijk.

FixBrick® is een droog bouwsysteem zonder specie, dus ook zonder water. Hierdoor kan er ook bij regen en vorst doorgewerkt worden.

DSC08496.JPG

HOGE BOUWSNELHEID

800-900 stenen per man per dag met het resultaat dat je op de foto's ziet

Inmiddels is uitgebreid ervaring opgedaan​ met FixBrick® in diverse projecten. 

Het behaalde aantal van 800-900 stenen per man per dag is inclusief het zagen van stenen en het leggen van stalen lateien. Stel- en voegwerk zijn uiteraard niet van toepassing. 

 

Neem contact op voor meer informatie. 

DSC08533.JPG

EENVOUDIGE MONTAGE

De montage van FixBrick® is eenvoudig.

Goed werk start met een goede voorbereiding. Hierin zijn de maatvoering, een vlakke ondergrond en de achterconstructie belangrijk. 

 

Het stapelen van de stenen en het monteren van de connectoren is eenvoudig. Met het handige hulpgereedschap wordt het nog makkelijker om een mooi resultaat te bereiken.

Neem contact op voor meer informatie. 

DSC_0009.JPG

MOOI ROBUUST UITERLIJK

FixBrick® is niet te vergelijken met traditioneel metselwerk.

FixBrick® heeft een geheel eigen uitstraling en lijkt enigszins op lijmwerk. De stenen worden in een halfsteensverband verwerkt, waardoor er een open stootvoeg van ca. 3mm ontstaat.. De 4 mm dikke zwarte connector tussen de stenen zorgt voor een dunne voeg.

FixBrick® heeft dus minder voegen, dus meer stenen per m2 en de gevel krijgt hierdoor een robuuste uitstraling.

 

Kijk op de foto's voor een uitgebreide impressie.  

DSC08999.JPG

ONDERHOUDSARM

Een gestapelde bakstenen gevel is onderhoudsarm. 

De technische en visuele veroudering van de gevel wordt vaak veroorzaakt door gebruik van mortels. De kleur van de baksteen zelf vermindert nauwelijks. Het risico op vorstschade wordt niet beïnvloed door het droog stapelen van de bakstenen.

Lees meer >>