FIXBRICK PRODUCTOMSCHRIJVING

Inleiding

FixBrick® is een systeem voor het droog stapelen van bakstenen met normale handvormbakstenen en een connector van circa 4 mm dik tussen de stenen. De connector wordt met RVS schroeven of schietnagels verbonden met de achterconstructie waardoor de wand zijn stevigheid krijgt.

 

De stenen hebben een kleine uitholling (frog) waar de bolletjes van de connector invallen. Door deze frog en bolletjes, naast het eigen gewicht van de baksteen, kunnen de stenen niet verplaatsen. De bovenste lagen van een muur en de stenen naast de kozijnen worden altijd verlijmd. Het FixBrick® systeem is getest op brandveiligheid en op hoge windbelastingen (trek en druk) en is veilig bevonden tot op grote hoogte.

Het FixBrick® bouwsysteem is een totaaloplossing bestaande uit een uitgebreid assortiment handvorm bakstenen, de connectoren en handige hulpgereedschappen.

Bewezen succes

 

Natuurlijk hebben we het FixBrick® baksteen droog stapel systeem getest, zowel bij Technische Universiteit Eindhoven, Metselwerk Adviesbureau Vekemans als in de praktijk.

Inmiddels hebben we het FixBrick® systeem in meerdere woningbouwprojecten toegepast en uitgebreide ervaring opgedaan met het stapelen van de stenen en monteren van de connectors.

Graag nodigen wij u uit om in de praktijk te komen kijken hoe we dat doen. Neem contact op voor meer informatie. 

20181124_132533.jpg

WAALFORMAAT HANDVORM BAKSTEEN

Het huidige FixBrick® assortiment bestaat uit waalformaat handvorm bakstenen van Caprice.

 

De FixBrick® bakstenen zijn voorzien van een frog (inkeping aan de bovenzijde van de steen). Hierdoor is de steen geschikt om te stapelen met het FixBrick® systeem.

De FixBrick® bakstenen kunnen natuurlijk ook gewoon gemetseld worden. Bakstenen zonder frog kunnen niet toegepast worden in het FixBrick® systeem.

Kijk hier voor het assortiment.

DSC08254.JPG

CONNECTOR

De 4 mm dikke FixBrick® connector zorgt voor de verbinding tussen de stenen.

De connector heeft "bolletjes" aan de onderzijde, die in de frog van de onderliggende steen passen. Door het eigen gewicht van de bovenliggende stenen worden de connector en de onderliggende stenen gefixeerd.

De connector wordt met RVS schroeven of schietnagels bevestigd tegen een achterconstructie waardoor de gevel zijn stevigheid krijgt.

DSC08249.JPG

HULPGEREEDSCHAP

Om het stapelsysteem nog makkelijker te maken, is er handig hulpgereedschap.

Tijdens het stapelen van de stenen, kan gebruik gemaakt worden van de lichtgewicht profielen in verschillende lengtes waardoor iedere nieuwe laag stenen volledig vlak start en er mooi werk ontstaat.

 

FixBrick® kan ook zonder hulpgereedschap gestapeld worden. Met het hulpgereedschap kan een strakker resultaat bereikt worden.