FIXBRICK PRODUCTOMSCHRIJVING

Inleiding

Fixbrick is een systeem voor het droog stapelen van bakstenen met normale handvormbakstenen en een connector van circa 4 mm dik tussen de stenen. De connector wordt met RVS schroeven of spijkers verbonden met de achterconstructie waardoor de wand zijn stevigheid krijgt.

 

De stenen hebben een kleine uitholling (frog) waar de bolletjes van de connector invallen. Door deze frog en bolletjes, naast het eigen gewicht, kunnen de stenen niet verplaatsen. De bovenste lagen van een muur en de stenen naast de kozijnen  worden altijd verlijmd. Het FixBrick systeem is getest op brandveiligheid en op hoge windbelastingen (trek en druk) en is veilig bevonden tot op grote hoogte.

Het FixBrick® bouwsysteem is een totaaloplossing bestaande uit een uitgebreid assortiment bakstenen, de connectors en handige hulpgereedschappen.

Bewezen succes

 

Natuurlijk hebben we het FixBrick® baksteen droog stapel systeem getest, zowel in het laboratorium als in de praktijk.

Inmiddels hebben we het FixBrick® systeem in meerdere woningbouwprojecten toegepast en uitgebreide ervaring opgedaan met het stapelen van de stenen en monteren van de connectors.

Graag nodigen wij u uit om in de praktijk te komen kijken hoe we dat doen. Neem contact op voor meer informatie. 

WAALFORMAAT HANDVORM BAKSTEEN

Het huidige FixBrick® assortiment bestaat uit waalformaat handvorm bakstenen van Caprice.

 

De FixBrick® bakstenen zijn voorzien van een frog (inkeping aan de bovenzijde van de steen). Hierdoor is de steen geschikt om te stapelen met het FixBrick® systeem.

De FixBrick® bakstenen kunnen ook gewoon gemetseld worden. Gewone bakstenen zonder frog kunnen niet toegepast worden in het FixBrick® systeem.

Kijk hier voor het assortiment.

CONNECTOR

De 4 mm dikke FixBrick® Connector zorgt voor de verbinding tussen de stenen en horizontale stevigheid.

De connector heeft "bolletjes" aan de onderzijde die in de frog van de onderliggende steen passen. Door het eigengewicht van de bovenliggende stenen worden de connector en de onderliggende stenen gefixeerd.

De connector wordt met schroeven of spijkers bevestigd tegen een achterconstructie waardoor de wand zijn horizontale stevigheid krijgt.

HULPGEREEDSCHAP

Om het stapelsysteem nog makkelijker te maken, is er handig hulpgereedschap.

Tijdens het stapelen van de stenen, kan gebruik gemaakt worden van de lichtgewicht profielen in verschillende lengtes waardoor iedere nieuwe laag stenen volledig vlak start en er mooi werk ontstaat.

 

FixBrick® kan ook zonder hulpgereedschap gestapeld worden. Met het hulpgereedschap kan een strakker resultaat bereikt worden.